Welkom bij AbyU

AbyU is een initiatief van 2 oost-Groninger bedrijven: Afeer en DesignbyU. AbyU maakt en levert persoonlijke beschermmiddelen en kleding voor MKB-bedrijven en de consument. Veilig en gezond werken en leven doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s en naasten.

AbyU is een samenwerking die is ontstaan in een bijzondere tijd en inspeelt op de veranderde wereld. Afeer heeft verstand van werken en DesignByU is dé expert voor (werk-)kleding. Samen zorgen we ervoor dat door onze beschermmiddelen en kleding mensen veilig en gezond kunnen werken en leven.

De drive van beide partijen om op een sociaal maatschappelijke manier een grotere  positieve  bijdrage te willen leveren aan werk- en leefklimaat van Oost-Groningen heeft geresulteerd in deze mooie publiek-private samenwerking.

Afeer 

Afeer is het sociaal participatiebedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde.
Inwoners die zelf moeilijk of niet hun weg naar werk vinden, kunnen bij Afeer terecht.
Bij Afeer werken dagelijks 900 mensen met een arbeidsbeperking en worden 1500 werkzoekenden naar een betaalde baan geholpen met vakgerichte trainingen en trajecten.
Door de samenwerking met DesignByU creëren we werk en opleidingstrajecten voor deze mensen.

DesignByU

DesignByU is een in Oost-Groningen gevestigd internationaal bedrijf dat kledingconcepten voor bedrijven ontwerpt en produceert.

Vanuit eigen kledingateliers in Europa en met vaste gerenommeerde leveranciers over de hele wereld verzorgt DesignByU kwalitatief hoogwaardige kleding die niet alleen functioneel is, maar ook aantrekkelijk, comfortabel en duurzaam.
De samenwerking met Afeer past bij de sociale verantwoordelijkheid van DesignByU vanwege de betrokkenheid bij de regio.

Beschermmiddelen

AbyU start met een collectie persoonlijke beschermmiddelen. Deze collectie bestaat onder andere uit diverse mondmaskers, displays en handschoenen van nitril, latex en vinyl.
De beschermmiddelen komen in bulk binnen en worden in Blijham, door medewerkers van Afeer, verwerkt tot de eindproducten zoals vermeld op de webshop. Hierdoor is er de mogelijkheid om producten te customizen en bijvoorbeeld te voorzien van een eigen logo-sticker of label.

Kleding

Naast beschermmiddelen breidt AbyU op korte termijn het assortiment uit met een mooie collectie basic (werk-)kleding.

Kenmerk van de kleding is dat het van hoge kwaliteit is, ecologisch en de nadruk ligt zeker ook op comfortabel.
AbyU maakt gebruik van ecologische materialen voor de kleding en zorgt dat alle producten sociaal verantwoord geproduceerd worden.
De kleding wordt onder andere gemaakt in een eigen kledingatelier in Turkije. Daarnaast kennen we onze leveranciers en hebben daardoor de controle over het gehele proces.

In Nederland maken we de kleding dan af met je eigen brandlabel, bedrijfslogo en/of unieke  print of borduursel.

Door deze werkwijze is AbyU interessant, juist ook voor de kleinere aantallen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit.

De collectie van AbyU is samengesteld met de grootste zorg en aandacht op een zo duurzaam mogelijke  manier.

Waarom AbyU?

  • Oost-groninger publiek-private samenwerking
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Mogelijkheid voor private label, interessant voor kleine aantallen!

Kindermondmasker dino

Bekijk de producten